Praktijkspeuren is leuk voor de hond

Het praktijkspeuren is voor elke hond, jong of oud, met of zonder stamboom, klein of groot. Niet alleen gezonde honden speuren bij Kop-Op coaching en training,  maar ook honden met gedragsproblemen, honden met HD of andere medische problemen. Speuren is voor alle honden heel goed! De ervaring leert dat  veel honden die thuis altijd erg druk nu zijn en gaan speuren, na verloop van tijd veel rustiger worden.

Hoe gaat het in zijn werk

De hond wordt getraind om menselijke geuren te volgen. Iedere hond gebruikt zijn neus, ze moeten alleen leren hun neus in ons voordeel te gebruiken. Samenwerking tussen hond en geleider is hierbij heel belangrijk. Voor de geleider is het belangrijk dat hij de speurlijn goed hanteert. Dit is namelijk het contact met je hond tijdens het uitwerken van het spoor. Het goed beheersen van het hanteren van de speurlijn  is heel belangrijk, want vaak geef je door het niet goed handelen van de lijn verkeerde signalen naar de hond. Honden geven namelijk tijdens het speuren regelmatig signalen die je als baas moet leren herkennen. Op deze manier krijgt je samen met je hond een sterke band en word je samen een echt speurteam.

Het leuke van deze manier van speuren is dat je het overal kunt doen.  Of het nu in de weilanden, bossen, duinen, asfalt of in het winkelcentrum is, het maakt niet uit. Je kunt de hond overal leren speuren. Kortom:  het is niet alleen fysiek een uitdaging maar ook geestelijk. Samen een spoor uitwerken in de buitenlucht. Heerlijk, je wordt een hecht team met je hond! 

         button1

 

 
Bronvermelding: Speurhonden instructieschool en Speurhonden Trainingscenter

Heeft U een vraag?
1000 tekens over
Bestanden toevoegen